Himalaya Magnesium Serum + MSM

Himalaya Magnesium Serum + MSM

Biotics Bi-Omega-1000 (90 caps: 3 maanden)

Biotics Bi-Omega-1000 (90 caps: 3 maanden)

Gluterase

Supplement met glutenafbrekende enzymen en darmbeschermende kruiden, voor minder klachten na glutenfouten en onbedoeld contact met gluten in voeding.
Op voorraad
SKU
Gluterase
Gegroepeerde productitems
Product Naam Aantal
Gluterase 18 tabletten
€ 17,95
Gluterase 60 tabletten
€ 43,95

Productinformatie

Je eet geen gluten, want daar krijg je klachten van. Thuis gaat dat prima. Maar uit eten is lastig: je kunt nooit 100% zeker weten dat er niet ergens (een spoortje) gluten in verwerkt zit. En dan zit jij weer met je opgeblazen, pijnlijke buik op de wc. 

Gluterase is precies voor die momenten. Heb je een glutenfout gemaakt of ben je bang dat er misschien per ongeluk ergens gluten in terecht zijn gekomen? Neem dan twee tabletjes gluterase. Dit bevat enzymen die gluten helpen afbreken, zodat je minder last krijgt van deze graan-eiwitten. Bovendien bevat het kruiden als Heemst en Okra, met gunstige slijmstoffen die je darmen helpen beschermen en herstellen na onbedoeld contact met gluten. Dat scheelt!

FAQ Gluterase

Hoe werkt Gluterase?
Gluten zijn eiwitten die in granen zoals tarwe voorkomen. Er zijn veel verschillende reacties mogelijk op gluten; een groot deel daarvan komt van de aanwezige proline-epitopen in gluten. Gluterase bevat Tolerase® , de merknaam van het enzym prolyl oligopeptidase. Dit breekt de proline-epitopen af, waardoor ze minder of geen schade meer toebrengen aan de darmen en geen reactie uitlokken van het immuunsysteem. Bovendien bevat het slijmstoffen die de darmwand helpen beschermen en het darmslijmvlies ondersteunen, zodat eventuele beschadigingen na het eten van gluten beperkt blijven en/of zo snel mogelijk weer kunnen herstellen.

Kun je dat makkelijker uitleggen?
Gluterase bevat enzymen die de problematische delen van gluten helpen afbreken. Het bevat ook slijmstoffen die de darmwand en het darmslijmvlies helpen beschermen en heropbouwen. Het zorgt daarom voor minder klachten na het eten van (kleine hoeveelheden) gluten.

Kan ik met dit product weer gewoon brood eten?
Nee, helaas. De enzymen helpen om kleine hoeveelheden gluten af te breken, maar zijn niet sterk genoeg om een glutenrijke maaltijd helemaal voor je te verteren. Het gaat dus om sporen van gluten in voeding - denk aan sojasaus of niet-glutenvrije havermout. Sommige mensen kunnen met behulp van deze enzymen wel iets meer gluten eten (een koekje oid) zonder klachten, maar dat is individueel bepaald en zul je dus moeten uitproberen.

Krijg ik nu nooit meer klachten als ik per ongeluk gluten eet?
Of je klachten krijgt van gluten en zo ja, van welke hoeveelheden, is sterk individueel bepaald. Dit product helpt om (sporen van) gluten af te breken, maar of dat voldoende is voor jouw lijf is lastig te voorspellen. Dit product vermindert de klachten bij mensen met glutensensitiviteit, maar ook de ernst van je overgevoeligheid speelt mee. Bovendien kun je ook last krijgen van granen op andere manieren dan door de gluten; daar helpt dit product niet tegen.

Is dit product geschikt voor mensen met coeliakie?
Door de combinatie van gluten-afbrekende enzymen en darmbeschermende en darmslijmvliesherstellende slijmstoffen kan Gluterase helpen om de schade bij een glutenfout zoveel mogelijk te voorkomen en herstellen. Het product is niet bedoeld om ongestraft gluten te kunnen eten bij coeliakie. Het kan wel gebruikt worden om de klachten te beperken na het onbedoeld binnenkrijgen van gluten(sporen). Met andere woorden: geen free pass, wel handig om in huis te hebben voor het geval dat!

Is dit een geneesmiddel voor coeliakie of glutenovergevoeligheid?
Nee. Het is bedoeld om de schade na een glutenfout zoveel mogelijk te beperken, maar biedt geen 'genezing' van deze aandoeningen. Gluterase is niet geschikt om een glutenvrij dieet te vervangen en niet bedoeld om de aandoeningen coeliakie en glutensensitiviteit te voorkomen of te behandelen. 

Is dit product wetenschappelijk bewezen werkzaam?
Ja. Gluterase is getest met in vitro én humane studies. Het werkzame bestanddeel Tolerase® is een klinisch bewezen werkzaam prolyl oligopeptidase dat ook de immunogene proline-epitopen van gluten afbreekt. Een wetenschappelijk fiche is op te vragen via de mail.

Is dit product geschikt voor kinderen?
Gluterase mag gebruikt worden door kinderen vanaf 3 jaar.

Mag ik het gebruiken tijdens de zwangerschap en borstvoedingsperiode?
Ja, je mag dit product gewoon gebruiken tijdens deze periode.

Beoordelingen

Schrijf uw eigen beoordeling
U plaatst een beoordeling over:Gluterase

Trusted Shops Reviews

Ingrediënten: Prolyl oligopeptidase, Gamma-Oryzanol, Okra (Abelmoschus esculentus), Erwtenmengsel (Pisum sativum) (Biologische plantencultuur, bevat van nature polyfenolen, SOD en catalase), Vulstof: Microkristallijne cellulose, Echte heemst (Althaea officinalis), Gemodificeerde cellulosegom, Gemodificeerde cellulose, Antiklontermiddel: magnesiumstearaat, Glansmiddel: Schellak*, Antiklontermiddel: siliciumdioxide. Tolerase ® is een geregistreerd handelsmerk van DSM. Vrij van: Gluten, gist, lactose, soja, suiker, conserveringsmiddelen, geurstoffen en kunstmatige kleurstoffen. Interacties: Interacties met reguliere of natuurlijke geneesmiddelen zijn steeds mogelijk.

* niet geschikt voor vegetariërs.

Neem 2 tabletten bij de maaltijd, of zoals geadviseerd door je deskundige.
Let op: dit product is bedoeld om na kleine glutenfouten minder problemen te ervaren. Het is NIET bedoeld om met ernstige klachten toch (veel) gluten te kunnen eten!