De Groene Vrouw

Arctic Blue Omega-3: MSC Visolie, Levertraan & Veganistische algenolie

Dubbelklik op de afbeelding voor groot formaat

Uitzoomen
Inzoomen

Arctic Blue Omega-3: MSC Visolie, Levertraan & Veganistische algenolie

Schrijf de eerste beoordeling van dit product

Duurzame Omega-3 vetzuren uit MSC-gecertificeerde levertraan, biologische visolie en veganistische algenolie

Beschikbaarheid: In voorraad

Productnaam Prijs Aantal
Arctic Blue MSC Visolie 90 capsules
€ 14,95
Arctic Blue Biologische Zalmolie 60 capsules
€ 14,95
Arctic Blue Veganistische Algenolie 60 capsules
€ 14,95
Arctic Blue MSC Visolie Sinaasappel 150ml
€ 17,95
Arctic Blue Hersenbouwstenen Visolie Sinaasappel 150ml
€ 17,95
Arctic Blue Omega-3 Vegan Smoothie Citroen 150ml
€ 17,95

Het is één van de grootste dilemma's van deze tijd: je hebt Omega-3 vetzuren nodig - maar de zeeën zijn vervuild en de visstanden lager dan ooit. Hoe zorg je dan toch voor een goede inname van deze belangrijke vetten?

Veel mensen schakelen over op plantaardige oliën zoals Lijnzaad, Hennepzaad of Chiazaad. Die bevatten weliswaar Omega-3-vetzuren, maar alleen de vorm ALA. Je lichaam moet dat zelf nog omzetten in de belangrijke vetzuren DHA en EPA, maar die omzetting is vaak niet efficiënt waardoor je makkelijker tekorten opbouwt.

Arctic Blue biedt de oplossing met een lijn duurzame visolie, levertraan én algenolie, met voldoende hoge gehaltes aan EPA en/of DHA.
De visolie is niet alleen fijn voor de aarde, maar ook voor je eigen gezondheid. Want de vis wordt extreem vers verwerkt. Dat heeft veel voordelen:

de Omega-3-vetzuren blijven volledig intact en onbeschadigd
er ontstaat nauwelijks histamine bij de productie, dus ook geschikt voor als je last hebt van hooikoorts of histamine-overgevoeligheid*
geen last van vieze oprispingen (die vaak ontstaan als de visolie oud is)!

De algenolie:

 is 100% plantaardig (ook de capsule en bij de smoothie ook de overige ingrediënten)
 geproduceerd uit duurzaam gekweekte algen, zonder verontreinigingen
geen kans op histaminevorming, dus ook geschikt voor als je last hebt van hooikoorts of histamine-overgevoeligheid
 geen last van vieze oprispingen 

*zie Ingrediënten

De producten uit de lijn van Arctic Blue:

MSC gecertificeerde Kabeljauwleverolie
Arctic Blue is één van de eerste (en helaas ook één van de weinige) merken die MSC-gecertificeerde visolie produceren. De vis wordt duurzaam gevangen volgens de strenge richtlijnen van het MSC-keurmerk, en is goedgekeurd door het Wereld Natuur Fonds. Voor Arctic Blue hoeft zelfs geen vis extra te worden gevangen (zie de infographic hoe ze dat precies doen).
De capsules zijn relatief klein en hebben een milde vanillesmaak. 

MSC gecertificeerde Zalmolie
Unieke biologische Zalmolie. De vis voor deze olie wordt duurzaam en biologisch gekweekt. In deze biologische kwekerij komen misstanden rondom milieuvervuiling, dierenwelzijn en antibioticagebruik gelukkig niet voor. De zalm wordt gekweekt in de ijskoude ongerepte fjorden van Noorwegen. De kweekomgeving lijkt zoveel mogelijk op de natuurlijke leefomstandigheden van de zalm.

De capsules zijn relatief klein en goed door te slikken. Door het iets lagere gehalte aan Omega-3-vetzuren zijn deze capsules vooral geschikt voor mensen die regelmatig vis eten en de visolie als aanvulling willen gebruiken.

Veganistische Algenolie
Deze olie is rijk aan het Omega-3-vetzuur DHA, zodat je niet zelf de omzetting ALA > DHA hoeft te maken en het DHA direct kunt inzetten in je lichaam. DHA wordt relatief makkelijk omgezet naar EPA.

Dit supplement is helemaal vrij van dierlijke producten; zelfs de capsule is gemaakt van zeewierextract! Fijn dus voor als je als vegetariër of veganist toch aan je Omega-3-gehalte wilt werken. Bovendien bevat deze algenolie het hoogste gehalte aan DHA van alle Arctic Blue producten.

Omega-3 kabeljauwolie + vitamine D
Ook deze vloeibare kabeljauwolie is MSC gecertificeerd. De vloeibare vorm heeft een hoger gehalte aan Omega-3-vetzuren per dosering én vitamine D en is daarom met name geschikt voor mensen die snel hun tekorten willen aanvullen. Met een frisse Sinaasappelsmaak en absoluut geen vissige bijsmaak.

Hersenbouwstenen Omega-3 kabeljauwolie + vitamine D
Ook deze vloeibare kabeljauwolie is MSC gecertificeerd. De vloeibare vorm heeft een hoger gehalte aan Omega-3-vetzuren per dosering én vitamine D en is daarom met name geschikt voor kinderen (3+). Met een frisse Sinaasappelsmaak en absoluut geen vissige bijsmaak.

Omega-3 Smoothie Veganistische algenolie + vitamine D
Deze vloeibare algenolie is dezelfde duurzaam gekweekte olie als die in de capsules (groene verpakking). De vloeibare vorm heeft een hoger gehalte aan DHA-vetzuren per dosering én vitamine D en is daarom met name geschikt voor kinderen (3+). Met een frisse Citroensmaak, zonder suiker en 100% veganistisch.

Volwassenen
Zie dagdosering
Heb je een sterk tekort of eet je helemaal geen vis?
Neem dan de eerste maand een dubbele dagdosering om eventuele tekorten aan te vullen, en schakel daarna terug naar de normale dosering.


Zwangerschap en borstvoeding
Deze producten hebben een hoog gehalte aan DHA en zijn daarmee ook geschikt voor de periode rondom zwangerschap en borstvoeding.


Baby's en kinderen
Deze producten hebben een hoog gehalte aan DHA en zijn daarmee vooral geschikt voor kinderen vanaf 6 maanden tot 5 jaar, maar ook oudere kinderen kunnen deze olie prima gebruiken! Wij raden voor heel jonge babies de biologische Zalmolie- of Algenolie capsules aan. Deze bevatten geen toegevoegde smaakstoffen. Je kunt ze openknippen en de inhoud vermengen met bijvoorbeeld yoghurt of sap.

Ingrediënten:


MSC VISOLIE (kabeljauwleverolie) CAPSULES:
Duurzaam gevangen (MSC-keurmerk) Kabeljauwleverolie (VIS), capsule omhulsel (rundergelatine, glycerine, water, vanille aroma), antioxidant (tocoferolrijk extract).


De visolie van Arctic Blue is zo vers mogelijk en zuurstofarm verwerkt. Daardoor ontstaat vrijwel geen histamine, waardoor mensen met een histamine-intolerantie het ook kunnen gebruiken. De capsule bevat wel een kleine hoeveelheid vanille-aroma, waar niet iedereen met een histamine-intolerantie tegen kan. Twijfel je? Kies dan liever voor Arctic Blue Biologische Zalmolie!


Samenstelling per dagdosering (2 capsules):
Totaal Omega 3 > 336 mg
Waarvan
EPA > 112 mg
DHA > 168 mg
Vitamine A > 63 mcg - 8% ADH
Vitamine D > <0,1 mcg - <1% ADH


Allergeneninformatie: Bevat vis


Verpakking: 90 caps


BIOLOGISCHE ZALMOLIE
Biologische zalmolie* (vis), capsuleomhulsel (visgelatine*, glycerol, water), antioxidant (extracten van rozemarijn*, tocoferolrijk extract). * van biologische landbouw (BE-BIO-01). 


Samenstelling per dagdosering (2 capsules):
Totaal Omega 3 > 140 mg 
Waarvan
EPA > 35 mg
DHA > 40 mg


Allergeneninformatie: Bevat vis


Verpakking: 60 caps 


VEGANISTISCHE ALGENOLIE 
Schizochytrium sp. algenolie, glycerol, gemodificeerd maiszetmeel, carrageen (zeewierextract), hoog oliezuur zonnebloemolie, rozemarijn extract, antioxidant (tocoferolen, ascorbylpalmitaat), zuurteregelaar (dinatriumfosfaat).


Samenstelling per dagdosering (1 capsule):
450 mg algenolie waarvan 200 mg Omega-3 DHA


Allergeneninformatie: Bevat carrageen (zeewierextract)


Verpakking: 60 caps


MSC VISOLIE (kabeljauwolie) met vitamine D - VLOEIBAAR: 
Duurzaam gevangen (MSC-keurmerk) Kabeljauwolie, natuurlijk sinaasappelaroma, vitamine D (cholecalciferol) uit lanoline, antioxidant (extracten van rozemarijn, tocoferolrijk extract en ascorbylpalmitaat).


Samenstelling per dagdosering (5ml):
Totaal Omega 3 > 900 mg
Waarvan
EPA > 300 mg
DHA > 440 mg
Vitamine D 10 mcg - 100% ADH


Allergeneninformatie: Bevat vis


Verpakking: 150ml


HERSENBOUWSTENEN Omega-3 kabeljauwolie + vitamine D
Kabeljauwolie, natuurlijk sinaasappelaroma, vitamine D (cholecalciferol), antioxidant (extracten van rozemarijn, tocoferolrijk extract en ascorbylpalmitaat).


Samenstelling per dagdosering (5ml):
Totaal Omega 3 > 900 mg
Waarvan
EPA > 300 mg
DHA > 440 mg
Vitamine D 10 mcg - 100% ADH


Allergeneninformatie: Bevat vis


Verpakking: 150ml


KIDS OMEGA-3 SMOOTHIE Veganistische algenolie + vitamine D 
Water, xylitol, Schizochytrium sp. algenolie, glycerine, maltodextrine, arabische gom, guargom, xanthaangom, natuurlijk citroenaroma, vitamine D (cholecalciferol), antioxidant (tocoferolen, ascorbylpalmitaat) kurkuma extract, citroenzuur en sorbinezuur. 


Samenstelling per dagdosering (5ml):
625 mg algenolie waarvan 250 mg Omega-3 DHA
Vitamine D 10 mcg - 100% ADH


Verpakking: 150ml

Ik zoek iets voor: Nee